Rijopleidingen

Rijschool BegeLeiden biedt je alle mogelijkheden om je rijbewijs te halen op jouw snelheid.

You’re in control

Jij bepaalt zelf hoe lang en hoe vaak je les wilt hebben. De mogelijkheden zijn ongelimiteerd,
(mits de agenda het toelaat). Wil je 2x in de week 1,5 uur les of 1x in de week 2 uur les (standaard)
of wil je juist meer of minder les. Het is allemaal in overleg mogelijk.

Je kunt les krijgen in een handgeschakelde auto of een auto met een automatische versnellingsbak (automaat). De meeste leerlingen kiezen vooralsnog voor handgeschakeld, maar er rijden steeds meer auto’s met een automaat, wordt het steeds “normaler” om in een automaat te rijden. Jij kunt zelf kiezen waar je opgehaald en ook weer afgezet wilt worden. Zo kun je op school opgehaald worden en na je rijles thuis afgezet worden of juist op je sportvereniging.

2toDrive

2todrive is een experiment waarbij je op je 16e kunt starten met je (theorie) rijopleiding. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijkrijlessen volgen en op je 17e mag je praktijkexamen doen en kun je je rijbewijs halen. Het enige verschil is dat je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een door jouzelf gekozen coach moet rijden. Vanaf je 18e verjaardag mag je dan zelfstandig de weg op.

Bovag-Rijschool

Van je rijbewijs heb je een leven lang plezier. Maar je moet het wel eerst halen. Waar neem je les? Kies je voor de goedkoopste rijles? Of wil je liever kwaliteit tegen een goede prijs? Je rijbewijs halen is een forse investering. Dus is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent. Bij Rijschool BegeLeiden krijg je die zekerheid. Hoe?

Rijopleiding In Stappen (R.I.S.)

Er wordt les gegeven volgens de R.I.S (Rijopleiding IStappen) methode.
Deze methode biedt een aantal voordelen die de reguliere rijopleiding niet heeft. De R.I.S. methode heeft een slagingspercentage dat ruim 20% hoger ligt dan bij de reguliere (WRM) rijopleiding. Dit heeft zijn grondslag in de kwalitatief hogere rijopleiding waarbij je stap-voor-stap leert rijden.
meer over de Rijopleiding In Stappen.

Faalangst begeleiding

Bijna iedereen is zenuwachtig voor het praktijkexamen. Dat is gelukkig heel normaal. Het kan je juist prikkelen om goed of zelfs beter te presteren. Je bent scherper door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig, maar dat hoeft nog geen faalangst te zijn. We spreken pas van faalangst voor het rijexamen als je onder die druk bezwijkt. Om je hierbij beter te kunnen begeleiden is rijschool BegeLeiden sinds 28 mei 2015 gecertificeerd als faalangstinstructeur.
meer over Faalangst begeleiding.

Lessen in een automaat

Je kunt er voor kiezen om in plaats van les te krijgen in een handgeschakelde auto te lessen in een “automaat”. Je kunt dan relaxter rijden en hebt meer oog voor het verkeer. Als je examen doet in een automaat, mag je niet in een handgeschakelde auto rijden. Tenzij je opnieuw examen doet hiervoor.
meer over lessen in een automaat.

Proefles

Als je op zoek bent naar een rijschool wil je natuurlijk weten wie je instructeur is en hoe hij les geeft. Als jij je op je gemak voelt zal je rijopleiding makkelijker verlopen. Om te zien of Rijschool BegeLeiden bij jou past kun je een proefles afnemen.
meer over je proefles.

Opfrislessen

Je hebt al een rijbewijs maar bent door omstandigheden niet zelfverzekerd over je eigen kunnen binnen het verkeer. Rijschool Begeleiden kan ervoor zorgen dat jij je weer zekerder gaat voelen in het verkeer.
meer over opfrislessen.

Snelopleiding

Doordat je zelf bepaalt hoeveel uur les je in de week neemt heb je zelf de controle over de lengte van je opleiding. Hoe meer lessen je in de week neemt hoe sneller je examen kunt doen.