Rijopleiding In Stappen (R.I.S.)

De Rijopleiding iStappen is een manier van lesgeven waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hierdoor ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer dan met de “normale Rijopleiding”.

Bij de Rijopleiding iStappen ga je steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kan uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 46 ‘scripts’ (gebruiksaanwijzingen), verdeeld over vier modules.

Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden je kennis en vaardigheden getoetst door je eigen rijinstructeur.

In de derde toets (TussenTijdse Toets)kan je kennismaken met het CBR en alvast wennen aan een examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kan je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is je praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat je je thuis op de rijlessen voorbereidt.

De R.I.S. rijopleiding biedt een aantal voordelen boven de ‘reguliere rijopleiding’:

  1. Fors hoger slagingspercentage
  2. Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  3. Stap-voor-stap aanpak
  4. Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  5. Inzicht in je vorderingen met behulp van je leerlingkaart

Kijk bij prijzen en pakketten welk pakket het beste bij jou past.

Meer informatie?